Kırkyıl Fıstıklı Dibek Kahvesi 200 gr Silindir Kutu
Kırkyıl Fıstıklı Dibek Kahvesinin tabii ki en önemli özelliği, dibek içerisinde dövülerek pişirilecek hale gelmesidir. El emeği sonuçta. Bunun dışında içindeki bitkiler, Kırkyıl Fıstıklı Dibek Kahvesini farklı ve özel kılan önemli şeylerden biri. Kahve tanecikleri Kırkyıl Türk Kahvesi kadar ince değildir, daha kıvamlı, hacimli ve iri tanelidir. Tadından bahsedecek olursak, Kırkyıl Türk Kahvesi kadar yoğun bir kahve tadı olmamakla birlikte, nispeten daha çok sütlü kahve lezzetini andırabilir. İçindeki bitkileri merak ediyorsanız da söyleyelim: Kahve çekirdekleri, antep fıstığı, keçi boynuzu, menengiç, kakao, kahve kreması ve sahlep.
Kırkyıl Fıstıklı Dibek Kahvesi Nasıl Yapılır ?
Cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı kadar Kırkyıl Fıstıklı Dibek Kahvesi koyun. Ardından üzerine kişi başı bir fincan su ilave edip iyice karıştırın.
Ardından cezveyi ocağa alın ve hiç karıştırmadan pişirmeye başlayın. Kahve köpürmeye başlayınca taşmadan, hemen ocaktan alın ve fincanlara köpüklü kısmı pay edin.
Afiyet Olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.