Kırkyıl Türk Kahvesi 100 gr
Kırkyıl Türk Kahvesi çekilmesi, pişirilmesi, sunumu, hatta falıyla bir seremoni. Birbirinden özel fincanlar ve cezvelerle ekipmanı tamamlanan kahveyi pişirmeden önce 'kahvenizi nasıl içersiniz' diye soruluyor. Kimi sade, kimi orta şekerli... Zaten az şekerli ve şekerli de eklenince seçenekler dördün üzerine çıkmıyor.
Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan Kırkyıl Türk Kahvesi, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşmıştır. Ocakta, közde ve kumda pişirilmesiyle bilinen bu kahve, ülkemize gelen turistler tarafından da ilgi görmektedir. Lokum ve çikolata ile birlikte servis edilen Kırkyıl Türk Kahvesi, düzenli tüketildiğinde sağlık açısından oldukça yararlıdır. Uzmanlar günde 2 fincan Kırkyıl Türk kahvesi içilmesini öneriyor.
Bol Köpüklü Kırkyıl Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?
Cezve içerisine ilk önce Kırkyıl Türk Kahvesini, eğer şekerli yapılacaksa şeker ve üzerine su eklenerek ocağa alınır.
Kırkyıl Türk Kahvesini (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde bir tur karıştırın.
Cezvenin altını açarak, üzerinde köpük görene kadar kısık ateşte pişirin.
Kaynamaya başladığında ama taşmadan önce ateşten alarak, kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynatın ve fincanlara pay ediniz.
Afiyet Olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.